Zubne krunice

Zubne krunice preporučujemo kao efikasno i trajno rješenje u slučajevima kada klasični ispuni ne mogu kvalitetno riješiti problem ili kad je zub toliko slab da ga je potrebno dodatno ojačati i zaštititi.

Zubne krunice mogu biti i rješenje za probleme kao što su nepravilno postavljeni zubi ili zubi neodgovarajuće boje.

Što je zubna krunica?

Zubna krunica je umjetni dodatak zubu koji obuhvaća njegov krunski dio, a veličinom i oblikom oponaša prirodni izgled. Izrađuje se kao pojedinačan protetski nadomjestak u svrhu nadomještanja oštećenog ili izgubljenog dio krune zuba ili kao dio konstrukcije mosta kojim se nadomješta jedan ili više izgubljenih zuba. Zadaća zubne krunice je uspostaviti prirodan izgled i funkciju zubnog luka.

Iskustvo i stručnost doktora

U Digital Smile Academy pratimo svjetske trendove, vodeću tehnologiju i kontinuirano se educiramo kako bismo našim pacijentima kreirali najljepši osmijeh.

Marko Vukić, dr. med. dent. 

Možemo vam pomoći. Nazovite 01/557 14 00 ili nam se javite putem e-maila.

Zubne krunice - klinički slučajevi

U dizajnu vašeg osmijeha koristimo materijale koji su vodeći u svijetu

frank-zubi-prije frank-zubi-poslije

Frank je u našu kliniku došao nakon što je vidio radove koje smo radili njegovim sunarodnjacima. Pacijentov plan terapije uključivao je ugradnju zubnih implantata, ugradnju cirkon keramičke krunice, endodonciju te tretman izbjeljivanja zubi.

Frank

jimmy-zubi-prije jimmy-zubi-poslije

Jimmy je imao jako tešku situaciju koja je bila rezultat njegove medicinske prošlosti. Nakon što smo prošli detaljan Digital Smile Design protokol, pacijent je prihvatio naš plan terapije koji je uključivao endodonciju, ugradnju cirkonskih krunica i zubnih implantata. Nakon završene terapije pacijent se vratio u Dansku s novim, lijepim i zdravim osmijehom.

Jimmy

Kada je pacijentu potrebna zubna krunica?

Razlikujemo metal-keramičke krunice i krunice od bezmetalne keramike (cirkon keramika, potpuna keramika, e-max…). Nakon profesionalnog pregleda i stručne procjene našeg tima, na osnovu stanja vaših zubi preporučit ćemo vam vrstu zubne krunice koja vam najbolje odgovara i koja bi najefikasnije mogla riješiti zdravstvene i estetske probleme.

1. Kad je potrebna zaštita oslabljenog zuba od pucanja

2. Kod restauracije već slomljenog ili jako istrošenog zuba

3. Kod prekrivanja i potpore zuba s velikim ispunima (tvz. plombama)

4. Kod nezadovoljavajućeg oblika ili boje zuba

5. Estetski razlozi

METAL-KERAMIČKE ZUBNE KRUNICE

Razlikujemo metal-keramičke krunice i krunice od bezmetalne keramike (cirkon keramika, potpuna keramika, e-max…). Nakon profesionalnog pregleda i stručne procjene našeg tima, na osnovu stanja vaših zubi preporučit ćemo vam vrstu zubne krunice koja vam najbolje odgovara i koja bi najefikasnije mogla riješiti zdravstvene i estetske probleme.

Pogodnosti za pacijente

  • Velika čvrstoća i dobra estetika

  • Dugotrajnost uz odgovarajuće održavanje

  • Dovoljan manji broj zuba nosača za izradu zubnog mosta

Keramičke zubne krunice

  • Keramička krunica je bezmetalni protetski nadomjestak izrađen od dentalne keramike, a po sastavu je biokompatibilan, čvrst i izdržljiv. Zbog svog svojstva prozirnosti, jako dobro imitira prirodan izgled zuba. Rezultat rada keramičkim krunicama je zdrav i lijep osmijeh. Osim njega, rezultat je i sretan pacijent koji s nama dijeli svoje najiskrenije emocije, zbog čega smo mi sretni ljudi i smatramo svoju profesiju posebnom.

  • Potpuno keramičke krunice izrađene su od čiste keramike koju odlikuje vrhunska estetika primarno zbog translucencije i transparencije (način odbijanja i propuštanja svjetla) što im omogućuje potpuno imitiranje prirodnog izgleda zuba. Posebno se često koriste kod prednjih zuba.

  • Cirkon keramičke krunice (vrsta potpuno keramičkih kruna) izrađene su od visokokvalitetne cirkonske osnove presvučene keramikom ili iz jednog bloka najmodernijom CAD/CAM strojno-kompjuterskom tehnikom. Iznimno su čvrste i biokompatibilne, što im omogućuje postavljanje u gotovo svim situacijama. Zbog svoje čvrstoće koriste se i za prednje i stražnje zube.

Zašto su keramičke zubne krunice bolje od metal-keramičkih krunica?

  • Keramičkom zubnom krunicom u današnje vrijeme napredne tehnologije i sve kvalitetnijih materijala, možemo gotovo savršeno imitirati, kako estetski, tako i funkcionalno prirodni zub. Odlika keramičkih krunica je estetika zbog čega su izvrstan izbor za sve pacijente koji žele prirodno lijep osmijeh. Također, kod bezmetalnih keramičkih krunica ne postoji rizik potencijalne pojave crnog ili tamnog ruba uz zubno meso, što može biti slučaj kod metal-keramičkih krunica.

Digital Smile Academy vodeća je klinika za implantologiju i protetiku u Hrvatskoj s preko 25 godina iskustva, više od 60 000 pacijenata i uspješnosti ugradnje implantata preko 98%, što smatramo dobrom pozivnicom da se pridružite ljudima kojima smo vratili lijep i zdrav osmijeh.

Pogodnosti za pacijente

Vrhunska estetika

Prirodan izgled zuba

Izvrstan odabir za prednje zube

Prirodna funkcionalnost

Iskustva pacijenata

Pacijenti o nama

Kontaktirajte nas

Radno vrijeme ordinacije

Ponedjeljak – petak od 08:00 do 21:00
Subota od 08:00 do 12:00

Telefon
+385 1 5571 400

WhatsApp / Viber
+385 92 376 6679

E-mail
[email protected]

Kako doći do nas?

Istražite naš web

Što radimo?

Zubni implantati

Cirkonske zubne krunice

Porculanske zubne krunice

Ljuskice

Digital Smile Design

Što radimo?

Zubni implantati

Cirkonske zubne krunice

Porculanske zubne krunice

Ljuskice

Digital Smile Design

Što radimo?

Zubni implantati

Cirkonske zubne krunice

Porculanske zubne krunice

Ljuskice

Digital Smile Design

O nama

Digital smile d.o.o.
Adresa: Dobriše Cesarića 47, 10090 Zagreb
OIB: 78764482188
MB: 4767942
MBS: 081113666
IBAN: HR3724840081135046153, Raiffeisenbank Austria d.d.
Direktor: Marko Vukić

2020. Digital Smile Academy.    Izjava o privatnosti   Uvjeti korištenja    Kontakt