Izjava o privatnosti

Tko smo mi

Adresa naše web stranice je: https://www.sohobits.hr. Vlasnik navedene domene i web stranice je obrt SOHO BITS, vl. Matej Knežević, Sokolska 30a, Našice.

Koje osobne podatke prikupljamo

Komentari

Kada posjetitelj na web stranici ostavi komentar prikupljamo podatak o upisanom komentaru, te IP adresu posjetitelja i podatak o browseru (pretraživaču) posjetitelja kako bismo mogli spriječiti “spam” komentare.

Medijske datoteke

Ukoliko na našu web stranicu učitavate fotografije, molimo vas da izbjegavate učitavati fotografije sa lokacijom snimanja (EXIF GPS), s obzirom da bi u suprotnom lokacija snimanja takve fotografije postala dostupna.

Kontakt forme

U svrhu redovnog obavljanja djelatnosti na našoj web stranici nalaze se kontakt forme (obrasci) kako biste nas mogli kontaktirati putem web stranice. Podaci poslani putem navedenog obrasca automatski se šalju na službenu e-mail adresu tvrtke (primjer: …@sohobits.hr). Putem navedenih obrazaca prikupljamo podatak o vašem imenu / nazivu tvrtke, broju telefona/mobitela, e-mail adresi, te o upitu koji nam postavljate, a sve kako bismo vam što kvalitetnije mogli (i bili u mogućnosti) odgovoriti na poruku/upit. Navedeni podaci i upiti neće se koristiti u svrhu slanja neželjene pošte.

Cookies / kolačići

Ako ostavljate komentar na stranici imate mogućnost spremiti/zapamtiti podatke o imenu, email adresi i  broju telefona u cookie / kolačić. Navedene se sprema kako bi vam olakšalo korištenje web stranice, te kako ponovno ne biste morali ispunjavati navedene podatke u slučaju da kasnije ponovno poželite ostaviti komentar. Takvi cookie/kolačići traju 1 godinu.

Ako imate račun i logirate se na web stranicu, postaviti ćemo privremeni cookie kako bismo utvrdili prihvaća li vaš web browser / preglednik / pretraživač cookie/kolačiće. Takav cookie ne pohranjuje osobne podatke, te se briše nakon što zatvorite browser.

Kada se logirate  kreirati ćemo nekoliko cookie/kolačića kako bismo spremili vaše login podatke i postavke pregledavanja. Login cookie/kolačići traju dva dana, a cookie postavki pregledavanja traje jednu godinu. Ako odabere opciju Remember me ili Zapamti me – kolačići/cookie će trajati dva tjedna. Ako se odlogirate s računa, login cookie/kolačić će biti obrisan.

Ako uređujete ili objavljujete članak/post, dodatan cookie biti će spremljen u vaš web browser. Ovaj cookie ne pohranjuje osobne podatke, te sadrži samo ID posta (članka) koji ste uređivali. Traje jedan dan.

Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica/lokacija

Članci na web stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (embedded content) (primjer: video, slike, članci, itd.). Učitani sadržaj s drugih web stranica ponaša se na jednak način kao da ste posjetili drugu web stranicu. Navedene druge web stranice mogu od vas prikupljati vase podatke, koristiti kolačiće/cookie, na navedene web stranice ugrađivati sadržaj trećih stranica, te nadzirati vašu interakciju s navedenim “ugrađenim” (embedded) sadržajem, uključujući vašu interakciju s ugrađenim sadržajem ako imate račun i logirani ste na takvu drugu web stranicu.

Analitika – s kim dijelimo vaše podatke

Na web stranici koristimo razne dodatke/plug-inove, te usluge drugih glede praćenja posjećenosti web stranice, te korištenja iste od njenih posjetitelja (kao što su Google Analytics, Google, WordPress, WordPress pluginovi..). Navedene treće web stranice/dodaci/plug-inovi mogu prikupljati vaše podatke i obrađivati ih, na što nemamo utjecaj.

Kakav izbor imate u vezi kolačića

Isključivanjem kolačića odlučujete da nećete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internet pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite Internet preglednik koji koristite.

Chrome
Firefox
Internet Explorer
Opera (stranica na engleskom jeziku)
Safari

Imajte na umu, blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati ovu web stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam možda neće biti dostupne.

Ako želite saznati više o kolačićima, uključujući i informacije o tome kako se kolačići postavljaju te kako možete upravljati njima ili ih isključiti, posjetite web stranicu www.allaboutcookies.org ili www.youronlinechoices.eu. Ako želite onemogućiti praćenje putem servisa Google Analytics na svim web smjestima, posjetite web stranicu http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ako ostavite komentar, komentar i metadata komentara ostaju neograničeno. Navedeno se čuva na navedeni način kako bismo atomatski mogli prepoznati i odobriti sve naknadne komentare, umjesto da ih držimo u “čekaonici” na odobrenju kod moderatora.  

Za korisnike koji su registrirani na našoj web stranici, pohranjujemo osobne podatke koje korisnici upišu u svoj profil. Svi korisnici mogu vidjeti, editirati I brisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme (ne mogu mijenjati korisničko ime). Web administrator (web stranice) također mogu vidjeti I editirati navedene podatke.

Prava nad podacima

Ako imate račun na ovoj web stranici ili ste ostavili komentar na članak, možete tražiti izvadak vašim podacima koje ste pohranili, uključujući I podatke koje ste nam dali. Također možete tražiti brisanje navedenih podataka. Navedeno brisanje ne uključuje podatke koje moramo čuvati u zakonsku, sigurnosnu ili administrativnu svrhu.

Gdje šaljemo vaše podatke

Komentari posjetitelja mogu biti provjereni kroz automatski filter za otkrivanje spam unosa.

Kako štitimo vaše podatke

Vaši podaci čuvaju se na sigurnim, kriptiranim lozinkama zaštićenim serverima i ovoj web stranici, smještenoj u Republici Hrvatskoj.

U svrhu zaštite podataka koristimo najbolje prakse i alate, čime umanjujemo potencijalne rizike. Navedeni podaci dostupni su samo zaposlenicima obrta SOHO BITS, vl. Matej Knežević, te pružateljima usluga obrtu (hosting provider MYDATAKNOX, domain provider (SRCE – CARNET) i sl. kao što je već navedeno.

Neprestano nadograđujemo i testiramo našu sigurnosnu tehnologiju. Ograničavamo pristup Vašim osobnim podacima samo onim zaposlenicima koji trebaju znati te informacije kako bi Vam pružili neke koristi ili usluge. Osim toga, educiramo naše zaposlenike o važnosti povjerljivosti podataka te čuvanju privatnosti i zaštiti Vaših podataka.

Vaša privola

Korištenjem ove web stranice dajete privolu na ovu politiku privatnosti.

Izmjene naše politike o kolačićima i izjave o privatnosti

Svaku buduću izmjenu naše politike o kolačićima objavit ćemo na ovoj stranici. Molimo Vas da povremeno posjetite ovu stranicu radi informiranja o mogućim izmjenama naše politike o kolačićima. Ova politika o kolačićima posljednji put je izmijenjena 12. srpnja 2018. godine i zamjenjuje svaku drugu politiku o kolačićima koja je važila prije tog datuma.

Sve upite, zahtjeve i pritužbe možete podnijeti na email tvrtke: matej(at)sohobits.hr ili pismeno na istaknutu kontakt adresu sjedišta obrta.

Pravo na pritužbu nadležnom tijelu

U bilo kojem trenutku možete poslati pritužbu nadzornom tijelu u vezi našeg skupljanja i obrade Vaših osobnih podataka. U Republici Hrvatskoj pritužbu možete podnijeti Agenciji za zaštitu osobnih podatka (AZOP).

SOHO BITS, vl. Matej Knežević
Sokolska 30a, HR-31500 Našice
Tel: +385 99 511 97 53
E-mail: [email protected]
MB 97774537, OIB 63337382562

2018. Made in Slavonija, Croatia.